Япон эмэгтэйчүүдийн жингээ барьж, турахад тусладаг хоол хүнс
2018 оны 10 сарын 9
Японы эмэгтэйчүүдийг дэлхийн хамгийн үзэсгэлэнтэй, дэгжин бүсгүйчүүдийн нэг гэж үздэг. 30 насандаа тэд 18 настай мэт харэгдэж, 40 насандаа 25 настай мэт харагддаг нь тэдний хоол хүнстэй ихээхэн холбоотой. Бид бүсгүйчүүддээ Япон эмэгтэйчүүдийн хооллолтын нууцаас хүргэж байна

1. Талхны оронд будаа


Цагаан будаа нь хоолны тус бүрийн чухал хэсэг бөгөөд давс, цөцгийн тосгүйгээр маш ихээр чанаж бэлтгэдэг. Тиймээс хоол хүнсэнд ихэнхдээ будаа хэрэглэдэг. 

2. Амттан бус дэссерт


Япончууд биднээс илүү амттай чихэр хэрэглэдэг. Бялуу, цөцгий байхгүй огт хэрэглэдэггүй.  Тэд өөрсдийн гэсэн эрүүл, амттай  будаагаар хийсэн мөхөөлдөс (mochi) бэлтгэн хэрэглэдэг.  Японы амттан нь ерөнхийдөө бага өөх тос, элсэн чихэр багатай, барууны хоол шиг амттай байдаггүй. Энэ нь тэдэнд илүүдэл гэдсийг бий болгодоггүй юм. 

3. Баян, тэнцвэртэй хооллолт


Япончууд зөвхөн суши иддэг гэсэн түгээмэл буруу ойлголт байдаг. Тэдний хоолны дэглэм нь үнэндээ олон янз байдаг. Тэд загас, далайн ургамал, ногоо, шар буурцаг, цагаан будаа, жимс, ногоон цай зэргийг илүүд үздэг. Японы хоолны дэглэм нь уян хатан бөгөөд тэнцвэртэй бөгөөд өндөр илчлэг, үлдэгдэл хаягдагүй хоол хүнс байдаг.

Цаг агаар бол бас нэг чухал хүчин зүйл юм. Өвлийн улиралд Япончууд мах, загас, халуун ундаа, шөл зэрэг уламжлалт хоолтой байдаг бол зуны улиралд халуун хүйтэн шөл, далайн хоол, хүйтэн самар, салад иддэг.

4. Хоол хийх арга


Японы уламжлал ёсоор хоол хүнсээ бэлтгэх, , бага тосонд шарах, булах, жигнэх зэрэг уламжлалтай. Тэд хүнсний ногоог илүү сайн харагдуулж, илүү хурдан хооллодог. Эдгээр аргуудын давуу тал нь хоол хүнс нь тэдний тэжээллэгийн шинж чанарыг ихээр хадгалж байдаг явдал юм.

Хүнсний ногоо шөл нь олон тавагны хувьд түгээмэл бааз юм. Япон эмэгтэйчүүдэд халуун ногоотой маш болгоомжтой харьцдаг  бөгөөд ходоод, элэг, бөөрөнд хоол хүнсээр илүү хөнгөн ачаалал өгөхгүй байхыг хичээдэг. Японы хоолны дэглэм нь байгалийн гоо үзэсгэлэн, өнгө, үнэрийг нэмэгдүүлдэг.

5. Уламжлалт хооллолт


Хоол идэх нь бас Японд зан үйл юм.  Тэд хоол хүнс, байгалийн үзэмжийг хадгалахыг хичээдэг. Хоол хүнс өөр өөрийн байртай байх ёстой учраас ижил тавагтай  хоол нь өөр өөрийн өнгө үзэмжтэй юм. 

6. Өглөөний цай бол өдрийн хоолны гол зүйл юм


Өглөөний цай бол Японд хамгийн их хоол болдог. Тэдний гол хоол нь загас, цагаан будаа, omelets, miso шөл, ногоон вандуй, далайн замаг, цай зэргийг багтаасан хоол юм. 
Р. Цолмон
Дээрх бидний бэлтгэсэн мэдээ ТАНД таалагдсан бол LIKE бэлэглээрэй. Баярлалаа.
Сэтгэгдлийг ачаалж байна ...
Өнөөдрийн байдлаар дэлхийн хамгийн шилдэг поп дуучны жагсаалтын 1 - р байранд хүчтэй дуу х  
Хайртай хосуудын хооронд ямар нэг зүйл болохгүй байгааг сэрэмжлүүлсэн дохионуудыг мэдэж авахад энэ сорилт тусална. Та асуултанд үнэн зөв, шударгаар хариулж, өөртөө оноо өгөх ёстой юм шүү.
Бид ихэвчлэн үнэтэй гоо сайхны бүтээгдэхүүн, гоо сайхны салонууд л бидний гоо сайхныг аварна гэж боддог. Дэлхийн сайхан бүсгүйчүүдэд сайхан харагдах нууц жор байдаг байна. Тэд өөрийн гоо сайхандаа анхаарч байгалийн гаралтай бүтээгдэхүүнийг өөрсдийн аргаар бэлтгэн хэрэглэж иржээ. Тэрхүү аргаас таньд танилцуулъя

Сүүлийн сэтгэгдэл